Pterozaver

Pterozaver

6,84  vklj. z DDV

Pterosaur

Pterozavri so bili prvi plazilci, ki so razvili motorno letenje. Živeli so dolgo, od poznega triasa do konca krede (pred 228-66 milijoni let). Čeprav jih včasih imenujejo “leteči dinozavri”, je to napačno. Čeprav so tesno povezani z dinozavri, so tehnično tik izven skupine, zato paleontologi imenujejo pterozavre in dinozavre “sestrske skupine”.

Zgodovina: Prvi pterozaver je bil opisan že davno – leta 1784. Pterozavri so najprej veljali za plavalce, ker je paleontolog, ki ga je našel, mislil, da so njegova krila vesla. Kmalu zatem je slavni francoski anatom in paleontolog Georges Cuvier spoznal, da so vesla pravzaprav krila in da je to leteče bitje.

Značilnosti: Ta figura pterozavrov natančno prikazuje prazgodovinskega plazilca. Za razliko od ptic, ki imajo krila večinoma iz perja, so krila pterozavrov narejena iz kože, bolj podobna sodobnemu netopirju. Vendar kožno membrano netopirjevega krila podpirajo štirje res dolgi prsti. Krilo pterozavra ima samo en dolg prst, ki podpira njegov sprednji (sprednji) rob. Čeprav sta si krilo pterozavra in krilo netopirja na videz podobna, se pod kožo precej razlikujeta. Pterozavri so živeli na zemlji že dolgo, zato obstaja veliko različnih vrst.

Velikost: ta igrača Pterosaur je dolga 10,2cm in široka 17,8cm.
Pterosaver je del zbirke Wild Safari® Prehistoric World
Vsi naši izdelki so nestrupeni in ne vsebujejo BPA.

Ni na zalogi

Šifra: 299729 Kategoriji: ,
Share This