Povodni konj

Povodni konj

18,09  vklj. z DDV

Hippopotamus

Tretji največji kopenski sesalec, povodni konji ali na kratko povodni konji, so polvodna rastlinojeda bitja, kot jih lahko najdemo v južni Afriki. Povodni konji, ki se bojijo svoje velikosti in agresivnosti, so izjemno nevarni, zlasti ko branijo svoja ozemlja ali mladiče.
Zgodovina: odrasli povodni konji so zaradi svoje ogromne velikosti in nebrzdane sovražnosti do drugih bitij eni redkih sesalcev, ki nimajo znanih, doslednih plenilcev. Znano je, da povodni konji napadajo krokodile in leve, dokumentirano pa je celo, da napadajo in prevračajo čolne. Kljub temu so povodni konji razvrščeni med ranljive vrste in njihova globalna populacija se zaradi krčenja njihovega habitata počasi zmanjšuje.
Znanstveno ime: Hippopotamus amphibius
Značilnosti: Ta igrača povodnega konja brez oklov izpušča mogočno rjovenje! Ta ročno poslikana in znanstveno natančna figurica zajame vse značilne lastnosti tega neverjetnega sesalca, vključno z njegovo veliko velikostjo, agresivnim vedenjem, ogromnimi okli in celo temno rdečo snovjo, ki jo proizvaja njihova koža, da jo zaščiti pred ostrim afriškim soncem.
Velikost: Ta zvesto izdelana figurica igrače povodnega konja, visoka 12,7cm in dolga 22,2cm.
Hipopotamus je del zbirke Wild Wildlife.
Vsi naši izdelki so netoksični in brez BPA.

Na zalogi

Šifra: 111889 Kategoriji: ,
Share This