Zebra

Zebra

18,29  vklj. z DDV

Zebra

Zebre so ikone po svojem elegantnem nizu črt in so člani družine konj, ki izvirajo iz številnih regij Afrike. Čeprav je prej veljalo, da so zebre bele s črnimi črtami, je nedavna študija njihovih zarodkov pokazala, da so dejansko črne z belimi črtami!
Zgodovina: Za razliko od mnogih živali, ki so endemične za nišna območja Afrike, ravninske zebre ne veljajo za ranljive ali ogrožene vrste. Vendar pa so nekatere podvrste, kot sta gorska zebra in Grevyjeva zebra, ki živijo na drugih območjih in se spopadajo z upadanjem števila prebivalstva. Zaradi njihove tesne povezanosti s konji so si prizadevali udomačiti zebre. Toda zaradi njihove nepredvidljive narave in močne volje je bila večina prizadevanj neuspešnih.
Znanstveno ime: Equus quagga
Značilnosti: Čeprav je na prvi pogled težko reči, so črte vsake zebre edinstvene za posameznika, zaradi česar je ta figurica edinstvena kreacija! Ne samo, da ta strokovno poslikan model igrače zebre prikazuje slavno obarvanost zebre, temveč tudi njeno gosto grivo, kopita in košat konjski rep.
Velikost: Ta figurica igrače zebre, ki meri 25,4cm v dolžino,  7cm v širino in 14,8cm.
Zebra je del zbirke Wild Wildlife.
Vsi naši izdelki so netoksični in brez BPA.

Na zalogi

Šifra: 111489 Kategorije: , ,
Share This