Ceratosaurus

Ceratosaurus

11,27  vklj. z DDV

Ceratosaurus

Rogati ceratozaver je eden najbolj značilnih dinozavrov, ki jedo meso. Ta srednje velik plenilec je živel v Severni Ameriki in Evropi v času jure, pred približno 150 milijoni let.

Zgodovina: Ceratosaurus je leta 1884 poimenoval ugledni ameriški paleontolog Othniel Charles Marsh z univerze Yale. Marsh je svoj opis utemeljil na skoraj popolnem okostju iz Kolorada. Glede na njegovo najbolj značilno lastnost ga je Marsh poimenoval Ceratosaurus, kar pomeni “rogati kuščar”, in mu dal ime vrste C. nasicornis, kar pomeni “okrasni nos”.

Znanstveno ime: Ceratosaurus nasicornis

Značilnosti: Ceratosaurus je bil vitek mesojedec z značilno veliko lobanjo z rezilom podobnim rogom na gobcu in majhnim rogom nad vsakim očesom. Hodil je na dveh dolgih nogah in imel triprste noge in ostre ukrivljene kremplje. Imel je zelo kratke, a močne roke s štiriprstimi rokami, čeprav so imeli kremplje le trije prsti. Imel je vrste majhnih koščenih plošč, vgrajenih v kožo vratu in hrbta, in imel je dolg rep, ki mu je pomagal ostati uravnotežen. Vse te podrobnosti najdete na naši igrači Ceratosaurus. Največji primerki kažejo, da so odrasli dosegli dolžino do 6,7m, čeprav je ta številka veliko manjša.

Velikost: ta igrača Ceratosaurus je dolga 19,7cm in visoka 10,2cm.
Ceratosaurus je del zbirke Wild Safari® Prehistoric World
Vsi naši izdelki so nestrupeni in ne vsebujejo BPA.

Samo še 1 na zalogi

Šifra: 303029 Kategoriji: ,
Share This