Prstomet

Prstomet

24,99  vklj. z DDV

Fingerdisc

Včasih smo tej igri (ko še ni imela enotnih tekmovalnih pravil) rekli kar balinčkanje … ponekod jo še danes tako imenujejo.

»Balinčkanje« je tradicionalna slovenska igra (v sosednjih državah jo ponekod poznajo kot boccia discs ali petanque discs) in ima korenine v Istri, kjer so pastirji ob druženju metali ploščate kamne.

V 70. in 80. letih so kamne zamenjali sodobni materiali; plastika in zametki gume. Ploščki so ob druženju prinesli veliko veselja, so se pa zaradi trdote nekontrolirano odbijali.

Leta 2005 je skupina zanesenjakov zapisala enotna pravila balinčkanja in zaradi poimenskega razlikovanja od balinanja so balinčki postali ploščki, igra pa je dobila slovensko ime prstomet.

Ker želimo igro predstaviti tudi zunaj slovenskih meja, smo prstometu dali mednarodno ime -– FINGERDISC

Zakaj so ploščki za prstomet FINGERDISC drugačni od  »balinčkov«?

Podpiramo domače poslovno okolje, zato smo izdelek zasnovali in izdelali  v Sloveniji! Pri izdelavi smo upoštevali vse predpisane tekmovalne zahteve in specifikacije.

Vsak plošček je teže cca. 75g in premera 100mm, s 15mm luknjo v sredini.  Prav tako smo upoštevali tudi obojestransko simetrijo ploščka (trije zunanji 10mm valovi, 6mm ravnina in en notranji 8mm val) za bolj natančen met! Ploščki so izdelani iz posebne gume,  ki se v celoti reciklira. Guma je posebej izbrana zato, da omogoča prožnost in visoko trenje za kar najboljši oprijem ploščka ob pristanku (brez odboja). Primerni so za igranje na betonu, asfaltu, travi, keramiki, parketu, laminatu, pesku, lesu, parketu…kjerkoli. Ovojna embalaža vsebuje osnovna pravila igranja v slovenskem in angleškem jeziku.

Ploščki se kompaktno shranijo na priročno držalo.  Z le 0,68 kg  in majhnim obsegom (15x12x10cm) je igra enostavna za prenašanje …vedno s teboj! J

Igra ima ogromno prednosti za vsakogar : spodbuja in izboljšuje koncentracijo, omogoča taktično razmišljanje, sproščanje/ stiskanje ploščkov za sprostitev,  izboljšuje koordinacijo roka – oči, z igro se povezujejo in združujejo generacije (vnuk igra z dedkom, mama s hčero, prijatelj s prijateljem)

Samo še 1 na zalogi

Šifra: PRST01 Kategorija:
Share This